5 kledingtips voor een fotoshoot

In hemelsnaam, wat trek ik aan voor mijn fotosessie? Dat is een vraag die ik geregeld krijg. Voor zowel de ouders, als de kinderen, als de baby. Met mijn vijf kledingtips voor een fotoshoot, help ik je een eind verder in je plundertocht door je kleerkast.

Wat trek ik aan voor een fotoshoot?

Er zijn een aantal “regeltjes” waar je kan op letten, om er zeker van te zijn dat alles op de foto klopt.

kledingtips fotoshoot

Zachte kleuren

Zachte, niet te felle kleuren zijn altijd een winner. Denk aan wit, beige, pastelkleuren, kakigroen, grijs, … Persoonlijk zou ik eerder gaan voor warme kleuren (bruin, roest, beige, oker, …), puur voor het gevoel op de foto. Zwart vermijd je beter, dat ‘verdwijnt’ wat op beeld.

Een baby’tje is trouwens altijd erg mooi gewoon in het wit, dat geeft het gevoel van goeds en puurheid. Voor de oudere broers of zussen kan je hen wat proberen matchen met beige of pastels. Gewoon, zodat jullie subtiel bij elkaar passen.

Maar draag vooral de kleuren waar je jezelf goed bij voelt he. Op het einde van de weg, is dat het allerbelangrijkste.

Volg geen modetrends

Kies voor iets tijdloos. Saai he. I know. Maar meegaan met de modetrends van vandaag, doet je over tien jaar misschien gruwelen. En dat terwijl je investeert in foto’s waar je voor eeuwig met plezier en trots op wil kunnen terugkijken.

Beter geen prints

Drukke patronen of prints en grote opschriften laat je liever achterwege. Die schreeuwerige prints eisen nogal de aandacht op de foto, terwijl de aandacht juist naar jullie moet gaan.

Pas op, een schattig tekeningetje of subtiele patronen kunnen natuurlijk geen kwaad. Probeer uit te maken wat te druk is en wat lukt. Desnoods vraag je even raad, stuur me gerust een berichtje!

kledingtips fotoshoot

Denk aan de locatie

We kiezen samen de perfecte locatie uit voor de fotosessie, of het kan ook gewoon bij je thuis. Stel dat we in de zomer naar een bos gaan, kies dan voor passende kleuren bij groen. Kleuren die mooi afsteken, zoals okergeel, zacht rood of roze. Denk aan analoge en complementaire kleuren, dat zijn de kleuren naast elkaar of recht tegenover elkaar in de kleurencirkel.

Comfy

Zo veel regels, zo veel dingen om rekening mee te houden, zo veel dat niet mag. Lastig eigenlijk, als ik er over nadenk. Maar hey. Een Fotoschuursessie is er om van te genieten. Draag gewoon waar je jezelf het lekkerst in voelt he! ’t Is tenslotte jullie momentje.

Voilà, helemaal geïnspireerd en goesting in een fotosessie dankzij mijn kledingtips voor een fotoshoot? Je weet wat te doen!

One Reply to “5 kledingtips voor een fotoshoot”

Laat een reactie achter

Daphne Beuckels
Daphne Beuckels
12/12/2021
Via instagram toevallig terecht gekomen bij Janna. Haar manier van foto's trekken, sprak ons meteen aan... gebruik makend van natuurlijk licht, geen poserende poses, gewoon puur en spontaan zoals we ons zoontje het liefst wilden vastleggen. Alles verliep zo vlot, zowel het mailverkeer als de shoot zelf, ons zoontje had een ietwat mindere dag maar Janna bleef zo geduldig en stelde ons enorm op ons gemak. De foto's waaruit we mochten kiezen kregen we al twee dagen nadien (wij kozen ze allemaal, ze waren te mooi om er uit te kiezen ;)) en nog geen week later hadden wij de definitieve foto's! Lang verhaal kort: de fotoschuur is een echte aanrader als je mooie herinneringen wilt voor later!
Kaatje Lucas
Kaatje Lucas
05/12/2021
We hebben de meest fantastische herinneringen op zak dankzij de prachtige foto's die Janna maakte van ons gezinnetje. Ze zag en voelde meteen wat het karaktertje van ons 8 maand oude dochtertje was, en bracht dat perfect in beeld. Tijdens de shoot in haar studio (prachtig, gezellig en huiselijk ingericht) stelde ze ons meteen op ons gemak. We konden gewoon tof bezig zijn met ons dochtertje, terwijl ze foto's nam en ons begeleidde om tot de mooiste foto's te komen. Ze voelt zo goed aan wat goed past op de foto. Na enkele dagen hadden we de unieke foto's al. Een hele dikke merci, Janna!
Sofie Mombaerts
Sofie Mombaerts
21/11/2021
Prachtfoto's! Niet twijfelen, gewoon doen.
Isaac Cocquyt
Isaac Cocquyt
05/11/2021
Friendly photographer, we like the natural style she goes for in her shoots. Recommended for family shoots.
Joke Tommelein
Joke Tommelein
01/11/2021
We boekten een fotoshoot bij Janna met onze twee maand oude dochter. Janna kwam bij ons thuis en alles verliep zeer relaxed. Ze stelde ons erg op ons gemak waardoor alles heel natuurlijk aanvoelde en ze had veel geduld toen ons dochtertje er even geen zin meer in had ;) Een dag na de shoot kregen we reeds een eerste selectie en een week later hadden we al de finale foto's, topservice! En prachtige foto's om voor altijd te koesteren!
Joanna Kłosowska
Joanna Kłosowska
21/09/2021
It was a real pleasure to work with Janna! As a photographer, she is easy-going and unmannered, focused on her task and subjects (and not on herself). We really enjoyed our pregnancy photoshoot and we are also truly happy with the result. Also a big and unexpected plus was the speed of delivery of the preselected and the final pictures! Janna is also a good entrepreneur and a lovely person. The communication between us went smoothly and Janna was ready to provide extra information or clarification whenever we needed any.
Steffi Cattoir
Steffi Cattoir
16/08/2021
Super leuke ervaring! We boekten een fotosessie met onze pasgeboren dochter. Janna stelde ons onmiddellijk op ons gemak. De fotostudio is super gezellig ingericht en alles verloopt zeer gemoedelijk en op tempo van je kindje. We konden knuffelen met ons kindje en de intussen werden de meest prachtige foto’s gemaakt! Zeer tevreden met het resultaat!!
%d bloggers liken dit: