5 locaties voor een fotoshoot

Als je een familie- of portretsessie boekt, zoeken we samen de plek die het best bij je past. Om je wat inspiratie te geven, heb ik zo wel een lijstje liggen met toffe locaties voor een fotoshoot.

Effe tussendoor: ik schreef deze post al even geleden, voor de nieuwe tweede lockdown. Daardoor is ie nu misschien niet helemaal van toepassing, maar ik wilde hem toch graag delen. Het kan een inspiratie zijn om in en rond Gent te gaan wandelen en je zelf eens uit te leven met je (smartphone)camera. Enjoy!

locaties fotoshoot

Mijn 5 locaties voor een fotoshoot

Het liefst van al trek ik de natuur in. Voor portretfoto’s of gezinsfoto’s heeft dat verschillende voordelen:

  • Spel van licht en schaduw met de bladeren van de bomen
  • Pal op de middag is het licht in een bos niet zo straf
  • Verschillende mogelijkheden op vlak van achtergrond
  • Veel plaats om te spelen of het perfecte plekje te vinden

Vooral dat laatste is leuk als we met het hele gezin op pad zijn. Een bos of mooi plekje natuur roept om samen te ravotten, te spelen, gek te doen. En juist daaruit haal ik het de mooiste foto’s. Puur, ongedwongen en op het gemak.

Oké, maar dus. 5 locaties voor een fotoshoot, go!

Visvijver in Oostakker

Mijn favoriete plekje. Op een scheet van de stad en industrie, maar daar merk je niets van. Je bent er omringd door natuur, water en rust. Wel wat opletten voor het water met kleine kinderen, maar voor portretfoto’s is het een fantastische, gevarieerde locatie.

Gentbos in Merelbeke

Een bos waar je niet ver hoeft te lopen voor leuke plekjes. De omgevallen bomen vragen gewoon om erin te klimmen of op te spelen. Wat verderop liggen gezaagde boomstammen en is er zelfs een troon gemaakt.

Admiraalpark Destelbergen

Een kleiner park, maar in het voorjaar ideaal om zonsondergangsessies te doen. De zon gaat er op het perfecte plekje onder, terwijl haar warme gloed het gras goud kleurt. Er is een schattig bruggetje en ook een wat dichter begroeid bosje.

Gentbrugse Meersen

Een zalig landschap waar je niet eens ver hoeft te wandelen om de mooiste plekjes tegen te komen. Bomen, graslanden, struikgewas en wat verderop is er een speelbos, waar iedereen zijn energie kwijt kan. Lente, zomer, herfst of winter, het is er altijd mooi.

En als het toch niet in de natuur moet zijn…

Bijlokesite Gent

Zo wat urban, een mix tussen oud en nieuw. Soms zodanig lelijk en onverzorgd, dat het weer mooi wordt.

Wat is jouw favoriete plekje?

Ook zin gekregen in een fotosessie? Heb je jouw plekje al gekozen, of laat je de eer aan de fotograaf?

Trouwens, volg je me al op Instagram of Facebook?

2 Replies to “5 locaties voor een fotoshoot”

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: