Starten in volle crisis

fotoshoot Gent

Over twee dagen ben ik officieel een half jaar bezig als fotograaf in bijberoep met De Fotoschuur. Hoe zot is dat?! Dat is vooruit gevlogen.

Ge gaat lachen met wat ik nu zeg: 2020 was geen makkelijk jaar voor ondernemers. En al zeker niet voor een beginnende fotograaf in bijberoep.

No shit Sherlock, ik weet het wel, dat is al duizend keer gezegd. 2020 was een belachelijk, idioot jaar, waar we rap vanaf willen zijn. Alhoewel, geen idee of 2021 wel zoveel beter wordt.

Ik heb geprobeerd creatief te zijn, ik heb de moed niet laten zakken, ik heb keihard gewerkt. En één ding weet ik zeker:

Mensen begrijpen de waarde van fotografie

Want zelfs al ben ik nog geen jaar bezig als fotograaf in bijberoep, zelfs opgestart in volle crisis, je vond de weg naar mij. En ik ben je dankbaar voor de kansen, voor de mooie woorden, voor de liefde. Dankjewel.

Gezinnen boekten mij, zelfs meer dan ik eigenlijk had verwacht. En al gingen de coronacijfers plots fel de hoogte in, die gezinnen annuleerden hun fotosessie niet. Meer nog, ze waren zo blij dat ik toch kon komen. Met wat meer afstand, met een mondmasker en met ontsmettingsgel. Maar, ik mocht komen.

En misschien is een fotograaf nu wel belangrijker dan ooit. Voor alle mijlpalen die je nu niet zo makkelijk kan delen met familie en vrienden. Voor al het gemis. Voor alle details, om nooit te vergeten.

fotograaf

What I like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.

Karl Lagerfeld

Ik kijk wel uit naar ondernemen zonder corona. Ik heb het wel een beetje gehad. Zoveel weken niet mogen fotograferen voor particuliere klanten, dju dat voelde eindeloos lang.

Nu mogen we gelukkig weer buiten fotograferen, maar baby’tjes binnen voorlopig nog niet. Dat vind ik jammer, maar het is wat het is. We maken er allemaal het beste van. Nog een maand en we zijn er vanaf, hopelijk, wie weet vroeger al. En dan blijven we nog voorzichtig, zodat we met een beetje geluk een ietwat normale zomer tegemoet gaan, met nog meer mooie gezinnen voor mijn lens.

Kriebelt het?

Heb je zelf zin gekregen om te fotograferen? Ik schreef verschillende blogposts waarmee je direct aan de slag kan. Zoals tips voor geslaagde foto’s en alles wat je moet weten over fotografie in natuurlijk licht. Of zag je mijn gratis e-book al?

Of laat je het liever aan mij over? Ik heb drie verschillende formules, waarvan er minstens ééntje bij jou past, daar ben ik zeker van.

Binnen fotograferen mag nog even niet, door de huidige coronamaatregelen. Maar we mogen wel buiten afspreken, ik als fotograaf plus maximaal drie volwassenen, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Jullie komen uit dezelfde bubbel en ik hou minstens anderhalve meter afstand. We dragen altijd een mondmasker, behalve op het moment dat ik jullie fotografeer.

Alle info en prijzen voor babyfoto’s. Je kan kiezen uit twee formules.

fotoshoot prijzen

Voor portretfotografie of foto’s van je gezin kies je uit twee prijzen voor de fotoshoot.

fotoshoot prijzen

Volg je me al op Instagram?

Laat een reactie achter

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!
%d bloggers liken dit: