#degrotelockdownfotochallenge recap

Van mijn lichtjes crazy idee bij de start van de lockdown naar uiteindelijk mega veel mensen die deelnamen aan de challenge! 6 weken lang werkten we samen aan onze fotografieskills, met makkelijke opdrachten tot echte uitdagingen. Ik maakte een selectie van de foto’s, lees je tot het einde om jouw foto te vinden?

Wat naïef trouwens van mij om te denken dat op 13 december de lockdown zou worden ingetrokken en corona het land grotendeels zou uit zijn. Naïef, maar ik probeer ook gewoon zo positief mogelijk te blijven heeee.

Lockdown brengt ons samen

Vanuit die gedachte borrelde het idee om iets samen te doen. Elk vanuit ons eigen kot, wilde ik toch op een of andere manier verbinden. Ik wilde je iets geven om dat beetje extra tijd dat je hebt, op te vullen, iets bij te leren. Maar ook gewoon voor mezelf: ik zou geen klanten meer hebben, maar ik kan mijn camera niet wekenlang laten liggen.

Dus bedacht ik enkele uitdagingen. De Grote Lockdown Fotochallenge. Ik wilde zelf eens wat anders proberen en jouw visie op fotografie wat doen veranderen. Geen idee of me dat ook effectief gelukt is, maar ik sta er alleszins nog steeds van versteld hoeveel mensen hebben willen deelnemen. Ik vond het super tof om je inzendingen te zien, week na week. Hoe jij een bepaald onderwerp ziet, een opdracht interpreteert, oefent en probeert.

De lockdown is dan wel nog niet echt voorbij, ik had wel de bedoeling om maar 6 weken challenges te doen. Dus is het nu ook echt voorbij? Nop! We doen voort! Want blijkbaar vind je het wel tof, en dat maakt me blij. Maar om de zesde week te vieren is hier een recap van de afgelopen uitdagingen.

lockdown

01: Let there be light

Zet je aan het raam, op de vensterbank of op de grond. Zorg vooral dat niets overbelicht is en je daardoor bv details buiten verliest.

lockdown

02: Kader in een kader

Hoe maak je je foto nu net dat tikkeltje interessanter om naar te kijken? Ga op zoek naar een kader in je kader. Framing.

lockdown

03: It’s all in the details

Hoe ouder ze worden, en dus ook bij mijn eigen koters, vergeet ik de details nogal eens, maar eigenlijk zijn die zo mooi.

lockdown

04: Reflectie

Haha, is deze raar of wat?! Het is eigenlijk met deze foto dat #degrotelockdownfotochallenge begonnen is! Ale, niet exact deze he, maar een gelijkaardige die ik vond op Pinterest.

portretfotografie

05: De lamp

Maak de kamer volledig donker. Richt een (bureau)lamp en laat je model naar het licht kijken. Probeer de schaduwen zo donker mogelijk te houden.

portretfotografie

06: Kerstfoto’s

Nog een tweetal weken en het is Kerst! Dat wil zeggen: nog net op tijd om een kerstkaartje te maken en laten printen. Dit zag je wellicht al veel passeren, maar ‘t is te mooi om niet te doen.

En dan nu jouw foto’s! Ik maakte een collage van de foto’s vanop je feed op Instagram. Ik had nog véél meer foto’s zien passeren in de Stories, maar die kan ik hier niet zo makkelijk delen.

Veel katten, trouwens!

Wil je de volgende keer hier ook tussen staan? Deel ze dan op je feed 🙂

photochallenge
photochallenge
photochallenge
photochallenge

Bedankt voor de foto’s: Eline, Leslie, Nadine, Anne, Sara, Joyce, Jara, Lucie, Ellen, Bea en alle anderen die het deelden op hun sociale media!

Laat een reactie achter

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!
%d bloggers liken dit: