Alles dat je moet weten over een studioshoot

De oude schuur achteraan onze woning, is nu een lichtrijke (en de mooiste? hehe) fotostudio in Gent. Maar niet je doorsnee studio. Ik gebruik geen harde flitsers of grote spots. De beste lichtbron komt van buiten, en dat in combinatie met een prachtige setting, levert de meest unieke foto’s op.

Stel, je hebt een fotoshoot geboekt. Of misschien twijfel je wel nog een beetje. Snap ik, het is best een grote investering. Of je weet nog niet helemaal zeker of je de foto’s bij je thuis wil laten maken, of liever in de fotostudio in Gent.

Weet je. Het grootste cliché is waar:

Ze. Groeien. Veel. Te. Snel.

Haha, klinkt agressief he van mij. En ik vind mezelf niet eens overdrijven. Quasi elke ouder die me mailt of bij wie ik terecht kom, laat die zin wel eens vallen. Voor je het weet, kan je baby lachen, of zelfs zitten, of is je baby al helemaal geen baby meer.

Herinneringen heb je voor altijd, maar daarom zijn ze nog niet tastbaar.

En laat dat nu net zo belangrijk zijn. Die kleine voetjes, die mini nageltjes, die verse haren. Hoe zalig, toch? Die zalige babygeur kunnen we niet vasthouden, maar wel hoe ze in je arm liggen. En we willen dat ze groeien, maar soms mag de tijd ook even stilstaan. En daar kan ik je mee helpen.

Alles dat je moet weten over een studioshoot

Want ik ben zelf graag goed voorbereid, en weet graag waaraan ik me kan verwachten. Dus jij wellicht ook 🙂

Hoe ga ik te werk?

We zijn een team, en een kei goed team. We werken samen om zo tot de mooiste en spontane te foto’s komen. Ik weet alles van fotografie, jij kent je baby als de beste.

Meestal start ik met portretten van de baby alleen. Het hangt er wel wat vanaf of hij op dat moment wakker is of slaapt. Ondertussen leren we elkaar wat beter kennen en kunnen jullie wat wennen aan de studio (en aan mij :-)).

Samen werken we naar een heleboel beelden, met veel variatie in. Maar geen zorgen, “lachen, kijk eens naar de camera”, dat hoef je niet te doen. Ik wil foto’s maken van hoe jullie écht zijn, samen, op ’t gemakje. Ik begeleid je ondertussen, door jullie eens van plek te laten veranderen of bij te sturen.

Liefst van al heb ik dat jullie bezig zijn met elkaar: lekker dicht bijeen zitten, knuffelen. En toevallig loop ik er ook bij om dat vast te leggen. Vergeet maar dat ik er ben 🙂

En zo dus, vormen we een top team.

Wat trek je aan?

De kleuren in de studio zijn vooral zachte aardetinten, beige en wit, gecombineerd met hier en daar wat terracottarood. En de zetel, die is kakigroen.

Je kan je kleren wat laten afstemmen op de kleuren in de studio. Dat geeft op de foto het gevoel dat alles een mooi geheel is. Warme kleuren zoals bruin, roest en beige bijvoorbeeld. Die warme kleuren geven trouwens ook een warm gevoel op foto, wat dan weer het eindresultaat een heel andere vibe geeft.

Zwart kan je beter vermijden, dat ‘verdwijnt’ nogal op foto. Drukke patronen of prints en grote opschriften laat je ook liever in je kast liggen. Die eisen meer de aandacht op dan het snoetje van je mooie baby. Een schattig tekeningetje of een subtiel patroontje kan zeker geen kwaad hoor. Desnoods vraag je me even raad, ik help je graag!

Wat afwisseling in jullie kledij is mooi, dus jullie hoeven zeker niet allemaal dezelfde kleuren te dragen.

Vier settings


Bij het raam, met prachtig lichtinval en zachte gordijnen voor een neutrale achtergrond

Op bed, om samen te zitten, liggen of zelfs spelen. Vooral handig voor mij om vanuit alle mogelijke hoeken je baby te fotograferen

De schommelstoel, waar je baby (en jij zelf ook) tot rust kunnen komen

En de zetel, en echt, die zit mega goed

Eigenlijk zijn er nog meer plekken om te fotograferen in mijn fotostudio. Er staan twee poefjes, op het tapijt is het ook gezellig en bij mooi weer kunnen we zelfs in de tuin.

En wat daarna?

Dan begint voor mij het grootste werk: foto’s selecteren en bewerken. Ik bezorg je zo snel als ik maar kan een uitgebreide galerij waaruit je zelf je favoriete foto’s mag kiezen. Die werk ik verder af, zodat je ze enkele dagen nadien kan downloaden in hoge resolutie.

Ik deel je foto’s trouwens zelf ook heel graag op mijn website of sociale media. En natuurlijk mag jij dat ook doen. Vergeet me dan vooral niet te vernoemen, want jij bent voor mij de beste reclame 🙂 Dankjewel!

Iets voor jou? Of ken je iemand die blij zou zijn met een fotoshoot in De Schuur?

Contacteer me! Dan help ik je met de mooiste, tastbare herinneringen, hier in mijn prachtige fotostudio in Gent.

Volg je me al op Instagram?

Laat een reactie achter

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!
%d bloggers liken dit: