Mijn tips voor een ontspannen newborn fotoshoot

Zo’n grote camera op jullie gericht, da’s toch niet alles he. En wat als je baby weent? Je partner die er niet voor te springen staat? Hoe bereid je je voor? Hier zijn mijn tips voor een newborn fotoshoot, helemaal ontspannen en op het gemak.

tips newborn fotoshoot

Het grootste cliché is helemaal waar: je baby groeit zo snel. Foto’s zijn waardevol: ze zetten de tijd even stil, om terug te kijken en dan weer door te gaan.

Dat je hier bent, betekent dat we op elkaar lijken. We zien hoe krachtig fotografie is.

Er zijn manieren om die fotografie nog straffer te maken. Nog warmer.

Hier zijn mijn tips om jouw newborn fotoshoot nog meer ontspannen te maken.

tips newborn fotoshoot

Waarop jij mag rekenen

Is dat de fotoshoot niet geforceerd voelt, maar rustig en op het gemak gaat. Zodat jij helemaal relaxt bent en je baby’tje gelukkig is. Ik volg je gezin met jullie eigen tempo, je baby’s tempo.

Je baby is lekker onvoorspelbaar, met een eigen ritme dat van de ene dag op de andere kan veranderen. En net daarom wachten we tot op het laatste moment om het exacte uur vast te leggen. Dat geeft jou rust en je baby de luxe om gewoon baby te zijn.

Want je baby moet niets. Hij moet niet per se wakker zijn, hij moet niet per se slapen, hij moet niet wachten met eten. Gewoon, op zijn ritme.

tips newborn fotoshoot

Op zijn ritme

De fotoshoot laten aansluiten op wanneer je baby heeft gedronken, is sowieso een goed idee. En dat kunnen we meestal wel min of meer plannen de dag voordien. Want met een vol buikje is hij helemaal relaxt van het drinken.

Lukt dat niet? No biggie. Geef gerust borstvoeding of een flesje. Een mooi, intiem moment dat ik ook graag vast leg, als je dat zelf ook fijn vindt tenminste. Anders verstop ik me tot jullie klaar zijn.

En daarna houden we baby nog even goed recht. Beter voor zo’n buikje. Happy buikje, betekent happy baby en happy jij!

tips newborn fotoshoot

Dichtbij blijven

Is je baby lekker rustig, dan maak ik wat foto’s van hem alleen. Maar blijf zeker dicht in de buurt. Want zelfs al ziet hij nog niet zo ver, hij voelt jouw aanwezigheid en dat stelt hem op zijn gemak. Hij ziet je, ruikt je, voelt je je.

Je baby heeft, als alles goed ging, negen maanden bij je gewoond. Hij is het gewoon om je warmte te voelen. En net daarom doe ik het grootste deel van de shoot met de baby op je arm. Dichtbij jou. Dan is hij rustig en valt ie misschien wel in slaap.

Want als ie slaapt, dan doen we lekker wat we willen 🙂 Dan kan ik iets verder gaan. In allemaal gekke houdingen leggen hoeft niet, en al zeker niet Anne Geddes-stijl. Maar eens op zijn buikje, op zijn zij liggen, in jouw handen, … Dat zorgt voor nog meer variatie in de foto’s.

Ongedwongen

En nu het allerbeste nieuws?

Je hoeft niet te poseren. Lachen, in de lens kijken? Dat hoeft helemaal niet. Als je lacht, dan gebeurt dat wel spontaan. Maar ik ga je het nooit vragen.

Ik help je natuurlijk wel. Ik geef tips en begeleid je naar de mooiste houdingen. Maar voor de rest wil ik dat je geniet van je baby, van elkaar en van het moment. En toevallig ben ik daar dan om foto’s van te maken 🙂

Samenwerken

Ik heb al héél veel baby’tjes voor mijn lens gehad en heb natuurlijk mijn eigen twee dochters. Dus als het je gerust kan stellen: ik draag heel veel zorg voor je baby. Als hij ergens anders moet liggen, vraag ik meestal jouw hulp om hem op te pakken en te verleggen.

Ik heb ook wel wat truukjes om je baby te sussen. De kamertemperatuur is net wat hoger en het geluid van mijn kacheltje helpt. Of we wikkelen je baby lekker knus in. Maar neem gerust je tijd om wat met hem rond te lopen om te troosten.

Ik sta 100% achter mijn werkwijze. Zulke warme en naturelle foto’s maken het verschil. En die krijg je door al deze tips tijdens de newborn fotoshoot toe te passen. Je kan op mij rekenen, we werken samen tijdens de fotosessie. Ik sta erop jou de allerbeste service te geven, want jouw herinneringen beginnen al tijdens de shoot zelf.

Volg je me al op Instagram?

2 Replies to “Mijn tips voor een ontspannen newborn fotoshoot”

Laat een reactie achter

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!
%d bloggers liken dit: