Creatieve fotoshoot – foto van de maand augustus ’24

by | sep 1, 2024 | Foto van de maand | 0 comments

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Om de vakantie af te sluiten duwde ik verf en penselen in mijn kinderen hun handen en liet ze los in de tuin. Een creatieve fotoshoot, familiefoto’s met verf, lekker fijn op onze manier. Speels en liefdevol.

Penselen, verf en wasknijpers liggen klaar tijdens creatieve familieshoot.

Truth be told, het concept en idee haalde ik van Pinterest. Niets origineel aan dus, maar dat deert niet. Want het idee past helemaal in wat ik wil tonen, doen en brengen: een mega leuke tijd samen, beetje gek, spelen, ontdekken, uitproberen. En ondertussen alles vastleggen, om terug te kunnen kijken. Gewoon, zoals je echt bent. 

Deze familiefoto’s zijn niet picture perfect, wel een beetje ruw, helemaal mee in het moment. Je VOELT de foto’s. Je ziet Otto zijn typische bijna-twee-jaar-houding. Je ziet vuile voetjes met gras tussen de tenen. Je ziet handen, samen, dichtbij. Je ziet concentratie, focus, trots. Je ziet de chaos die kinderen van acht, bijna zes en bijna twee brengen.

En dat maakt foto’s zo waardevol. Als je het beeld voelt en ze een spiegel zijn van wie je bent. Zulke foto’s ga je des te meer koesteren dan een geforceerde foto, al lachend in de lens kijkend.

Alright, effe mijn aanpak:

Leeg wit laken hangt klaar om vol te schilderen tijdens creatieve familieshoot met kinderen.

De creatieve fotoshoot met verf

(Lees verder onder de foto)

Meisje schildert met penseel buiten in de tuin op groot wit laken tijdens creatieve familieshoot.

Stap 1: spullen fixen

Verf had ik nog liggen, maar voor grote penselen, fotogenieke mandjes, een wasdraad, wit laken en houten wasknijpers ging ik naar de Action. Gisterochtend zag ik plots het zonlicht prachtig door de bomen schitteren, en trommelde ik iedereen op om snel snel hun pyjama uit te doen en zich klaar te maken.

En dat licht, dat was super belangrijk. Het witte laken mocht niet pal in de zon hangen, ook niet volledig in de schaduw. De zon die door de bladeren piept, geeft een zalig spel van licht en schaduw. Nog vrij vroeg op de ochtend, de zon hangt dus nog laag en heeft een warme gloed.

Meisjes lachen en schilderen buiten in de tuin.

De zon maakt de foto’s af. En zalige gras nog wat nat tussen de tenen, nog spannend van wat de creatieve fotoshoot ons precies zou brengen.

Jongetje lacht terwijl zus op zijn hand verft tijdens creatieve familieshoot.

Stap 2: chaos managen

In de ideale wereld stond Florian ook eens mee op foto, maar ik had zijn hulp echt nodig haha. Verf bijvullen, hun gezichten afkuisen als verf te dicht bij mond of ogen hing, opletten dat niemand plots naar binnen liep met verf aan de voeten, …

Lili, Pipa en Otto konden lekker hun ding doen, met kleine opdrachten tussendoor. Neuze-neuze doen ze niet zomaar 🤪 En Otto gaat ook niet spontaan bij iemand op schoot zitten.

Stap 3: opkuis

Ge kunt er u wel iets bij voorstellen zeker?

En naast de opkuis van alle verf en kindjes, was het ook opkuis in de foto’s. Van de +500 foto’s die ik maakte, selecteerde ik er een 70-tal. Ik gaf ze een dreamy vibe en wat vintage look. Vond dat wel passend.

Meisje lacht en kijkt in de lens met verf op haar gezicht en een borstel in de hand.

En deze foto is mijn favoriete foto van de afgelopen maand:

Drie kinderen lachen en joelen tijdens creatieve fotoshoot in de tuin met verf en doek.

Binnenkort krijgt ze een plekje in ons huis, ik weet al exact waar: boven, in de gang.

Die foto gaat me helpen

Dus niet in de woonkamer, niet waar iedereen hem kan zien. En dat is mijn grootste tip: hang je aller aller aller favorietste foto’s in je slaapkamer, in de gang. Alleen voor JOU om te zien.

Zodat je wakker wordt en het eerste dat je ziet een beeld is waar je happy van wordt, een warm gevoel van krijgt en je met een gelukzalig gevoel opstaat. Zelfs al ben je moe, zelfs al ga je een drukke dag tegemoet, zelfs al heb je nog geen zin om op te staan.

Kinderen zitten op elkaars schoot tijdens fotoshoot met verf en doek.

Op je weg door huis naar je welverdiende kop koffie, kom je nog een foto tegen. Eentje die je pas vertraagt, en in de keuken hangt een groot canvas die je blik vangt terwijl de koffie loopt 🥰

Kinderen schilderen in de tuin.

Samen creëren we een verhaal

En niet zomaar een verhaal, maar een verhaal dat dicht bij jou ligt. Dat exact toont wie je bent, wat je voelt en wie je het allerliefste ziet.

Een verhaal waarin niks moet, alles mag. Een verhaal waar je je volledig op je gemak voelt, helemaal opgaat in het moment, al je zorgen effe vergeet.

Dit is jouw tijd, met foto’s die je je leven lang koestert op de doodgewone momenten doorheen je dag. Alezja, doodgewone momenten en minder doodgewone momenten. Want deze creatieve fotoshoot is alles behalve doodgewoon, haha!

Wil je ook iets zaligs creëren, dat exact weerspiegelt wie je bent als gezin? Stuur me een berichtje, samen maken we het waar 😍

Wil je graag het volledige verhaal voelen? Check hier alle foto’s:

PS: Pipa had haar kleed omgekeerd aan en dat zag ik dan maar achteraf, classic wij

PPS: Pipa wordt bijna zes, en zo zijn haar uitnodigingen ook al klaar

Jongen dopt verfborstel in de verf om op het doek in de tuin te schilderen tijdens creatieve fotoshoot.

Misschien vind je dit ook leuk…

Fotoshoot aan zee – foto van de maand juni

Fotoshoot aan zee – foto van de maand juni

Foto van de maand juni '24 - fotoshoot aan zee HOME CONTACT BOEK JE FOTOSESSIE STUDIO FAQ OVER JANNA AANBOD & PRIJZEN ZWANGERSCHAP BABY VERJAARDAG GEZIN GRATIS BROCHURE GRATIS EBOOK: de eerste dagen fotograferen HOME CONTACT BOEK JE FOTOSESSIE STUDIO FAQ OVER...

Janna van De Fotoschuur, fotograaf voor babyfoto's en gezinsfoto's.

Hi, ik ben Janna

Ik ben een familiemens. En ik vind: tijd is een dief. Mijn foto’s van Lili, Pipa en Otto helpen me stilstaan, om dan weer door te gaan. Daarmee voel ik exact weer wat ik toen voelde.