Algemene voorwaarden

Toepassingsgebied

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod, elke offerte en elke tot stand gekomen overeenkomst met betrekking tot producten en/of diensten aangeboden door De Fotoschuur.

Intellectuele eigendom

Alle rechten op de aangeleverde foto’s, digitale producten of andere afgeleide producten blijven steeds eigendom van De Fotoschuur. Aangeleverde foto’s of andere afgeleide producten zijn uitsluitend bedoeld voor privégebruik en mogen op geen enkele manier, zelfs niet gedeeltelijk, worden gereproduceerd, gepubliceerd of bewerkt zonder uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming van De Fotoschuur. Je krijgt dus een niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht op de aangekochte producten of diensten. De vergoeding voor het toegekende gebruiksrecht zit steeds inbegrepen in de prijs. 

Je zal er ook voor zorgen dat mensen uit je omgeving die in aanraking zouden komen met de door jou aangekochte producten dit niet-exclusieve gebruiksrecht zullen respecteren.

Bij gebruik van de beelden online op bijvoorbeeld sociale media, moet De Fotoschuur steeds vermeld staan. Gebeurt dat niet, is dat een inbreuk op het auteursrecht.

Het is verboden de foto’s te bewerken of aan te passen. De foto’s mogen alleen gebruikt worden zoals ze afgeleverd zijn. Je mag ze bijvoorbeeld niet retoucheren of de kleuren aanpassen. Het is bovendien verboden om het watermerk op de foto’s te verwijderen of de foto zodanig bij te snijden dat het watermerk niet meer zichtbaar is.

Deze website, logo’s, teksten, foto’s, namen en in het algemeen de communicatie zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die bij De Fotoschuur liggen.

Digitale producten uit de webshop

Bij aankoop van een preset, krijg je het recht om de preset gebruiken, maar je wordt zelf geen eigenaar van de preset.

Boeking

Een boeking is definitief. Als je de boeking last minute (dus minder dan drie weken voor datum) annuleert of verkort, reken ik een schadevergoeding aan van 50% op het bedrag dat je normaal verschuldigd zou zijn voor de boeking van de fotoshoot. 

Neem gerust ook eens een kijkje op de FAQ-pagina voor het verdere praktische verloop van een fotosessie. 

Prijs, betaling en levering

De geleverde prestaties en diensten zijn een inspanningsverbintenis, geen resultaatsverbintenis.

De vermelde prijzen op de website zijn vrijgesteld van btw, maar zonder verplaatsings- en verzendingskosten. Daarover informeer ik je op voorhand. Prijzen kunnen op elk moment worden aangepast. De prijs die je krijgt op de dag van de boeking, blijft natuurlijk ongewijzigd, ongeacht eventuele prijsstijgingen.

De foto’s of andere afgeleide producten worden pas bewerkt en afgeleverd na ontvangst van de volledige betaling. Die betaling kan op verschillende manieren: via bancontact tijdens onze afspraak, of via overschrijving ten laatste 14 dagen na de fotoshoot of ontvangst van de factuur. Contante betalingen zijn niet mogelijk.

Voor iedere vertraging in de betaling is de klant vanaf de vervaldag van de factuur van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een verwijlintrest verschuldigd van 8% per jaar verschuldigd per begonnen maand waarbij elke begonnen maand geldt als een volledige maand en zulks onverminderd eventuele schadevergoeding en kosten. Eveneens is van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een forfaitaire vergoeding verschuldigd ten belope van 10% van het factuurbedrag met een minimum van 250 euro als schadebeding, dit zonder voorafgaande ingebrekestelling en bovenop de hoofdsom, de verwijlinteresten, onverminderd het recht op vergoeding van de werkelijke schade indien deze meer bedraagt.. Dit schadebeding doet geen afbreuk aan de verplichting de bedongen verwijlintresten te betalen. Betwistingen dienen binnen de vijf werkdagen na verzending van de factuur per aangetekend schrijven aan Janna Heyerick kenbaar gemaakt te worden op straffe van onontvankelijkheid.

De foto’s die je ontvangt na betaling zijn zorgvuldig geselecteerd en bewerkt door De Fotoschuur. Het is niet mogelijk om originele foto’s of de foto’s die de selectie niet haalden te ontvangen. De Fotoschuur is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen als foto’s of fotoproducten zijn afgedrukt bij derde partijen. Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Webshop

Betalingsmogelijkheden in de webshop: Bancontact, iDeal, Sofort

Heb je problemen bij het aankopen en/of downloaden van jouw digitaal product, contacteer dan hallo@defotoschuur.be

Aankoopvoorwaarden online webshop

Als je een digitaal product koopt uit de shop, zoals een preset, cursus of andere, doe je dat volgens de volgende voorwaarden:

  1. Je hebt jouw zorgvuldig het gekozen product overwogen. Kan je het gebruiken op jouw smartphone of desktop? Heb je de juiste software?
  2. Elke aankoop is definitief
  3. Je kan jouw voltooide aankoop niet annuleren. Lees hierover zeker eens het terugbetaal- en retourneringsbeleid
  4. Eens je een aankoop hebt gedaan en je de download hebt voltooid, krijg je het recht om het digitaal product te gebruiken, maar je wordt geen eigenaar
  5. Janna Heyerick, De Fotoschuur, blijft eigenaar van het digitaal product
  6. Janna Heyerick kan toegang krijgen tot persoonsgegevens, mocht het nodig zijn bij problemen met de download of de aankoop. Geen zorgen, jouw gegevens zijn veilig. Lees hierover zeker eens de privacyverklaring.

Publiciteit

De Fotoschuur behoudt het recht om alle gemaakte foto’s of andere afgeleide producten te gebruiken voor publicaties of commerciële doeleinden, tentoonstellingen, wedstrijden, ongeacht het gebruikte medium. Heb je toch liever dat je aangekochte product privé blijft, deel je dat schriftelijk mee en dat ten laatste de dag dat je jouw afgewerkte foto’s hebt kunnen downloaden uit de galerij.

Vertrouwelijkheid en privacy

De Fotoschuur is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens en verwerken die conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens verwijs ik je graag door naar de privacyverklaring

Overmacht

In geval van overmacht is De Fotoschuur niet wettelijk verplicht de afspraken na te komen. In dat geval kan ik de verplichtingen opschorten en dat voor zolang de overmacht duurt, ofwel de gemaakte overeenkomst definitief ontbinden.

Overmacht is elke omstandigheid buiten mijn wil en controle, waardoor de nakoming van mijn verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhinderd zijn. Daaronder vallen onder meer, maar niet beperkt tot: ziekte, overlijden, stakingen, onverwachte files, ongevallen op de Europese wegen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-) netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van de website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden, …

Bevoegdheid en toepasselijk recht

Het Belgische recht is van toepassing op alle geschillen die verband houden met of die voortvloeien uit de aanbiedingen en/of overeenkomsten. In geval van geschillen of betwisting zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement van mijn hoofdverblijfplaats bevoegd.

Laatst bijgewerkt: januari 2022

Heb je vragen? Contacteer me via hallo@defotoschuur.be

De Fotoschuur
Schuurstraat 106
9040 Sint-Amandsberg, Gent
BTW BE 0748.375.982.

Volg je me al op Instagram?

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!