FAQ – veelgestelde vragen over je fotoshoot

Voor een fotoshoot doe je al een mooi investering. Ik vind het daarom belangrijk dat je helemaal op de hoogte bent van mijn manier van werken en snel een antwoord krijgt op al je vragen. Hier vind je alvast een selectie. Zit je nog ergens mee? Mail me: hallo@defotoschuur.be en ik help je zo snel mogelijk verder!

Hoe ver op voorhand boek ik best een fotoshoot?

Tijdens drukkere periodes zoals de zomer of communieperiode is mijn agenda sneller volzet. Een fotosessie vraag je dus liefst ruim op voorhand aan. Voor babyfoto’s schreef ik een uitgebreider blogbericht: Hoe oud moet mijn baby zijn voor een newborn fotoshoot?

Hoe boek ik een fotosessie?

Dat kan je makkelijk via mijn website, door het online formulier in te vullen. Dan zoeken we samen naar een geschikt moment. Heb je eerst nog enkele vragen? Mail me gerust: hallo@defotoschuur.be

Kom je wel tot waar ik woon?

Natuurlijk! De Fotoschuur staat in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent. Maar ik reis graag de provincie, of zelfs heel Vlaanderen af om jouw verhaal vast te leggen op beeld. Buiten Gent reken ik daar dan wel een kilometervergoeding voor aan van €0,35/km. Of we ontmoeten elkaar ergens halverwege, mooie locaties genoeg!

Kan ik je ook wat anders boeken dan de vaste formules?

Een fotosessie met een groot deel van de familie of een fotosessie met je bolle buik? Natuurlijk kan dat ook. Of heb je nog iets anders in gedachten? Vertel me even wat je denkt via hallo@defotoschuur.be en dan zoeken we wat er zowel bij jou als bij mij past.

Wat trek ik aan tijdens een fotosessie?

Waar je je goed in voelt! Het is tenslotte jouw moment, je moet ervan kunnen genieten. Voor een fotosessie met het hele gezin is het wel aan te raden jullie kledij wat af te stemmen op elkaar. Ik schreef er een blogbericht over: 5 kledingtips voor een fotoshoot

fotoshoot

Wat als mijn baby het net wat moeilijk heeft?

Konden ze het maar vertellen wat er scheelt hé, die kleine patatjes. Een ongelukkig baby’tje voor mijn lens, dat is voor niemand leuk. Ik neem dan liever iets langer de tijd, bijvoorbeeld ook als je lieve slaapkopje maar niet wakker te krijgen is. En als het mij niet lukt om de mooiste foto’s met de fijnste herinneringen te maken, dan regelen we gewoon een nieuwe afspraak, gratis.

En wat als mijn partner/vriend/lief het er wat moeilijk mee heeft? 😉

Stel dat je partner (of als jij die dit leest de partner bent, hallo!) wat huiverachtig staat tegenover een fotosessie, dan snap ik dat volledig. Een fotoshoot klinkt ook gewoon nogal… tja. Daarom noem ik het liever een fotosessie. Gewoon een moment tussen jullie getweetjes en jullie kleine spruit, of jullie schatten van kinderen. Een moment om te genieten en mooie herinneringen vast te leggen, waar jullie voor altijd op kunnen terug kijken. Niets om zenuwachtig voor te zijn of tegenop te kijken. Doe anders maar alsof die camera er helemaal niet is.

Het is slecht weer en we zouden buiten foto’s maken, of een van de kinderen is ziek, wat nu?

Geen zorgen, ook mijn fototoestel houdt niet van hondenweer. Bij regen gaan we ofwel snel nog op zoek naar een binnenlocatie, ofwel verleggen we de fotosessie. Dat kan net zo goed bij ziekte. Geef me een seintje, liefst 24u op voorhand, en we maken een nieuwe afspraak.

Hoe betaal ik?

Betalen kan meteen na de fotosessie via bancontact, of je schrijft het bedrag over binnen tien dagen na de fotosessie. Hoe sneller hoe liever, dan kan ik meteen starten met de selectie en het nabewerken van de foto’s.

Wat krijg ik na de fotosessie?

Afhankelijk van de gekozen formule en de duur van de fotoshoot krijg je een selectie foto’s. Die foto’s zijn zorgvuldig geselecteerd en bewerkt.

fotoshoot

Wat kan ik doen met de foto’s?

Je krijgt de foto’s digitaal in hoge resolutie. De foto’s in hoge resolutie zijn ideaal om zelf af te laten drukken. Hou er rekening mee dat elke drukkerij andere opties heeft en een andere kwaliteit aflevert. Geen tijd om je daar mee bezig te houden? Ik stel met plezier een fotoboek voor je samen, eentje van de beste kwaliteit. Voor een meerprijs krijg je die aan huis geleverd.

Je mag de foto’s zeker online gebruiken en delen. Ik vind het alleen erg belangrijk dat je mij vernoemd en tagt. Dat helpt mij en mijn bedrijf heel erg vooruit. Let erop dat je de foto’s niet aanpast (door ze bij te snijden of een filter op te doen), dat vind ik niet zo leuk. Ik stak namelijk heel wat werk in het editen. Bedankt om daar rekening mee te houden!

Volg je me al op Instagram?