Wat je mag verwachten van een newborn fotoshoot

verwachten van een newborn fotoshoot

Negen maanden tel je af naar je prachtig baby’tje. Hoe voelt hij in je armen? Hoe ziet hij eruit? Op wie gaat hij lijken? Oh, misschien weet je niet eens of het een jongen of een meisje wordt! Zalig he.

Je baby is geboren en dan vliegt de tijd. Je ziet hem groeien en veranderen. Die kleine dingetjes verdwijnen zo snel in de eerste weken, je wil niet vergeten. Dus denk je eraan om een newborn fotoshoot te boeken.

Maar wat mag je dan wel verwachten van een newborn fotoshoot?

Thuis

Wist je dat ik babysessie altijd thuis doe? Coronacrisis of niet. Met mijn mondmasker op, handgel in de achterzak en vanop een veilige afstand. Ben ik ziek, dan verplaats ik de shoot, uiteraard.

Bij jullie thuis dus. Met een pasgeboren baby’tje staat je wereld op zijn kop. Om dan nog eens het huis uit te moeten, proper gekleed, op tijd en zonder stress? Nope, doe ik je niet aan! Niets fijner ook dan in jullie vertrouwde plekje gewoon jezelf te kunnen zijn.

Een uurtje

Zolang duurt een babysessie doorgaans. Heb ik sneller dan verwacht de beelden die ik nodig heb, dan blijf ik meestal voor wat extra.

Je baby moet eten he, en vaak. Dat kost tijd. Maar dat geeft helemaal niet. Ik wacht, maak ondertussen ook wat foto’s. Want een triest baby’tje, alez, dat is nu toch niet echt leuk om te fotograferen. Borstvoeding of een flesje geven, het zijn ook intieme momenten die je graag wil onthouden.

verwachten van een newborn fotoshoot

En weet je. Soms lukt het gewoon niet zo goed. Daar kan niemand iets aan doen. Zijn we niet content, dan kom ik graag nog een keertje terug. Het gaat hier tenslotte over je baby en die is maar één keertje zo klein.

Samenwerken

Ik kies vaak de “logische” plekjes als decor tijdens de fotosessie. Meestal het bed van de ouders: daar past iedereen op (inclusief broertjes of zusjes), lekker cosy en ik kan je baby makkelijk vanuit verschillende hoeken fotograferen. Of eens in de babykamer, samen met de mama en de papa. Of als er een groot raam is, ideaal!

Maar het is jouw huis, en jij kent dat het best. Dus ik vraag ook graag naar jouw mening, welke plekjes jij zelf mooi of leuk vindt. We werken samen, om het meeste uit de fotosessie te halen.

En ik weet graag wat jullie zelf verwachten van een newborn fotoshoot. Heb je iets specifieks in gedachten? Een casual gezinsfoto? Graag eens buiten in de tuin? Zeg het maar! We werken samen voor het mooiste resultaat.

newborn fotoshoot

Niet poseren, wel begeleiden

Je moet zeker niet netjes stilzitten, lachen en in de lens kijken. Nope, helemaal niet. Zie het als een gezellig uurtje family-time. Gewoon, jullie, samen, op het gemak.

Natuurlijk begeleid ik jullie. Ik geef wat instructies, wie best waar zit en hoe je je baby vasthoudt. En dan zeg ik eens iets zoals: knuffel elkaar eens, of kietel de kinderen, of laat broer/zus de baby eens aaien of knuffelen. Zulke dingen. Intieme momenten. Daar ga ik naar op zoek.

Ik wil dat jullie vooral met elkaar bezig zijn. Af en toe eens in de lens kijken, kan natuurlijk geen kwaad, maar het is zeker niet nodig. Vergeet maar dat ik er ben! (maar blijf wel luisteren naar mijn tips héé)

Na de fotosessie

Begint het grootste werk: selectie en bewerken. Ik ben nogal een creatieve techneut, dus ik ga er nooit rap rap over. Ga er maar vanuit dat dat gemakkelijk 5 keer zo lang duurt dan de fotosessie zelf.

Als ik helemaal rond ben, krijg je van mij zo’n 30 tot 35 foto’s, minstens. Doorgaans zijn dat er wel wat meer. Ik probeer zo snel mogelijk alles af te werken, ten laatste tien dagen na de fotosessie. Achteraf deel ik de foto’s heel graag op mijn website en sociale media.

Trouwens, volg je me daar al? Check eens mijn Instagram en Facebook!

Heb je nog vragen? Stuur me gerust een berichtje of mail naar hallo@defotoschuur.be

En nu je helemaal weet wat je kan verwachten van een newborn fotoshoot, waar wacht je nog op?

geboortefotografie

Laat een reactie achter

Daphne Beuckels
Daphne Beuckels
12/12/2021
Via instagram toevallig terecht gekomen bij Janna. Haar manier van foto's trekken, sprak ons meteen aan... gebruik makend van natuurlijk licht, geen poserende poses, gewoon puur en spontaan zoals we ons zoontje het liefst wilden vastleggen. Alles verliep zo vlot, zowel het mailverkeer als de shoot zelf, ons zoontje had een ietwat mindere dag maar Janna bleef zo geduldig en stelde ons enorm op ons gemak. De foto's waaruit we mochten kiezen kregen we al twee dagen nadien (wij kozen ze allemaal, ze waren te mooi om er uit te kiezen ;)) en nog geen week later hadden wij de definitieve foto's! Lang verhaal kort: de fotoschuur is een echte aanrader als je mooie herinneringen wilt voor later!
Kaatje Lucas
Kaatje Lucas
05/12/2021
We hebben de meest fantastische herinneringen op zak dankzij de prachtige foto's die Janna maakte van ons gezinnetje. Ze zag en voelde meteen wat het karaktertje van ons 8 maand oude dochtertje was, en bracht dat perfect in beeld. Tijdens de shoot in haar studio (prachtig, gezellig en huiselijk ingericht) stelde ze ons meteen op ons gemak. We konden gewoon tof bezig zijn met ons dochtertje, terwijl ze foto's nam en ons begeleidde om tot de mooiste foto's te komen. Ze voelt zo goed aan wat goed past op de foto. Na enkele dagen hadden we de unieke foto's al. Een hele dikke merci, Janna!
Sofie Mombaerts
Sofie Mombaerts
21/11/2021
Prachtfoto's! Niet twijfelen, gewoon doen.
Isaac Cocquyt
Isaac Cocquyt
05/11/2021
Friendly photographer, we like the natural style she goes for in her shoots. Recommended for family shoots.
Joke Tommelein
Joke Tommelein
01/11/2021
We boekten een fotoshoot bij Janna met onze twee maand oude dochter. Janna kwam bij ons thuis en alles verliep zeer relaxed. Ze stelde ons erg op ons gemak waardoor alles heel natuurlijk aanvoelde en ze had veel geduld toen ons dochtertje er even geen zin meer in had ;) Een dag na de shoot kregen we reeds een eerste selectie en een week later hadden we al de finale foto's, topservice! En prachtige foto's om voor altijd te koesteren!
Joanna Kłosowska
Joanna Kłosowska
21/09/2021
It was a real pleasure to work with Janna! As a photographer, she is easy-going and unmannered, focused on her task and subjects (and not on herself). We really enjoyed our pregnancy photoshoot and we are also truly happy with the result. Also a big and unexpected plus was the speed of delivery of the preselected and the final pictures! Janna is also a good entrepreneur and a lovely person. The communication between us went smoothly and Janna was ready to provide extra information or clarification whenever we needed any.
Steffi Cattoir
Steffi Cattoir
16/08/2021
Super leuke ervaring! We boekten een fotosessie met onze pasgeboren dochter. Janna stelde ons onmiddellijk op ons gemak. De fotostudio is super gezellig ingericht en alles verloopt zeer gemoedelijk en op tempo van je kindje. We konden knuffelen met ons kindje en de intussen werden de meest prachtige foto’s gemaakt! Zeer tevreden met het resultaat!!
%d bloggers liken dit: