Wat je mag verwachten van een newborn fotoshoot

verwachten van een newborn fotoshoot

Negen maanden tel je af naar je prachtig baby’tje. Hoe voelt hij in je armen? Hoe ziet hij eruit? Op wie gaat hij lijken? Oh, misschien weet je niet eens of het een jongen of een meisje wordt! Zalig he.

Je baby is geboren en dan vliegt de tijd. Je ziet hem groeien en veranderen. Die kleine dingetjes verdwijnen zo snel in de eerste weken, je wil niet vergeten. Dus denk je eraan om een newborn fotoshoot te boeken.

Maar wat mag je dan wel verwachten van een newborn fotoshoot?

Thuis

Wist je dat ik babysessie altijd thuis doe? Coronacrisis of niet. Met mijn mondmasker op, handgel in de achterzak en vanop een veilige afstand. Ben ik ziek, dan verplaats ik de shoot, uiteraard.

Bij jullie thuis dus. Met een pasgeboren baby’tje staat je wereld op zijn kop. Om dan nog eens het huis uit te moeten, proper gekleed, op tijd en zonder stress? Nope, doe ik je niet aan! Niets fijner ook dan in jullie vertrouwde plekje gewoon jezelf te kunnen zijn.

Een uurtje

Zolang duurt een babysessie doorgaans. Heb ik sneller dan verwacht de beelden die ik nodig heb, dan blijf ik meestal voor wat extra.

Je baby moet eten he, en vaak. Dat kost tijd. Maar dat geeft helemaal niet. Ik wacht, maak ondertussen ook wat foto’s. Want een triest baby’tje, alez, dat is nu toch niet echt leuk om te fotograferen. Borstvoeding of een flesje geven, het zijn ook intieme momenten die je graag wil onthouden.

verwachten van een newborn fotoshoot

En weet je. Soms lukt het gewoon niet zo goed. Daar kan niemand iets aan doen. Zijn we niet content, dan kom ik graag nog een keertje terug. Het gaat hier tenslotte over je baby en die is maar één keertje zo klein.

Samenwerken

Ik kies vaak de “logische” plekjes als decor tijdens de fotosessie. Meestal het bed van de ouders: daar past iedereen op (inclusief broertjes of zusjes), lekker cosy en ik kan je baby makkelijk vanuit verschillende hoeken fotograferen. Of eens in de babykamer, samen met de mama en de papa. Of als er een groot raam is, ideaal!

Maar het is jouw huis, en jij kent dat het best. Dus ik vraag ook graag naar jouw mening, welke plekjes jij zelf mooi of leuk vindt. We werken samen, om het meeste uit de fotosessie te halen.

En ik weet graag wat jullie zelf verwachten van een newborn fotoshoot. Heb je iets specifieks in gedachten? Een casual gezinsfoto? Graag eens buiten in de tuin? Zeg het maar! We werken samen voor het mooiste resultaat.

newborn fotoshoot

Niet poseren, wel begeleiden

Je moet zeker niet netjes stilzitten, lachen en in de lens kijken. Nope, helemaal niet. Zie het als een gezellig uurtje family-time. Gewoon, jullie, samen, op het gemak.

Natuurlijk begeleid ik jullie. Ik geef wat instructies, wie best waar zit en hoe je je baby vasthoudt. En dan zeg ik eens iets zoals: knuffel elkaar eens, of kietel de kinderen, of laat broer/zus de baby eens aaien of knuffelen. Zulke dingen. Intieme momenten. Daar ga ik naar op zoek.

Ik wil dat jullie vooral met elkaar bezig zijn. Af en toe eens in de lens kijken, kan natuurlijk geen kwaad, maar het is zeker niet nodig. Vergeet maar dat ik er ben! (maar blijf wel luisteren naar mijn tips héé)

Na de fotosessie

Begint het grootste werk: selectie en bewerken. Ik ben nogal een creatieve techneut, dus ik ga er nooit rap rap over. Ga er maar vanuit dat dat gemakkelijk 5 keer zo lang duurt dan de fotosessie zelf.

Als ik helemaal rond ben, krijg je van mij zo’n 30 tot 35 foto’s, minstens. Doorgaans zijn dat er wel wat meer. Ik probeer zo snel mogelijk alles af te werken, ten laatste tien dagen na de fotosessie. Achteraf deel ik de foto’s heel graag op mijn website en sociale media.

Trouwens, volg je me daar al? Check eens mijn Instagram en Facebook!

Heb je nog vragen? Stuur me gerust een berichtje of mail naar hallo@defotoschuur.be

En nu je helemaal weet wat je kan verwachten van een newborn fotoshoot, waar wacht je nog op?

geboortefotografie

Laat een reactie achter

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!
%d bloggers liken dit: