De Schuur – daglicht fotostudio in Gent

fotostudio Gent

Van de oude schuur, achteraan onze woning in Gent, maakten we een prachtige daglicht fotostudio. Laat me je meenemen!

De vorige bewoners van ons huis hadden in de oude schuur een caravan staan. Sinds wij het huis kochten, had ik de droom om er een studio van te maken.

In de zomer van 2020 startten we zelf met de renovatiewerken aan de schuur. Het resultaat is een mooie, lichtrijke studio, vlakbij Gent. De Schuur.

fotoshoot baby

Mijn daglicht fotostudio hier in Gent moest aanvoelen aan een thuis. Een thuis voor mij, om te werken. Maar ook een thuis voor jou, zodat jij je op je gemak voelt.

Want foto’s laten nemen van jezelf of van je kindje, dat doe je niet elke dag.

Mooi en praktisch ingericht

Daarom is de studio ingericht alsof het je eigen woonkamer zou kunnen zijn.

Er zijn verschillende hoeken en settings om te fotograferen, zo is elke fotoshoot anders.

fotoshoot baby

Fotostudio in Gent met natuurlijk licht

Ik hou echt niet van flitsers of grote spots. De zon, zij is mijn vriendin. Maar zelfs op grijze dagen komt er voldoende licht naar binnen, dankzij dat grote raam.

Je kijkt door het raam trouwens pal op onze eigen tuin. Lekker veel privacy dus, en de mogelijkheid om eens naar buiten te gaan voor wat foto’s. Hoe cool is dat.

fotostudio Gent

9040

De Schuur, mijn prachtige daglicht fotostudio, staat in Gent. Niet pal in het centrum, maar in Sint-Amandsberg, zo’n drie kilometer van de Dampoort. Je kan makkelijk en gratis parkeren in de straat, of kom met de bus. Lijnen 17, 18 stoppen in de straat, lijnen 76, 77 en 78 om de hoek.

Naturel en autentiek

Thuiskomen

De daglicht fotostudio is zo ingericht dat je je meteen thuis voelt. Ik hou niet van geforceerde poses, of al lachend in de lens kijken. Ik wil dat je op je gemakt voelt, zodat ik je kan fotograferen zoals je echt bent. Gewoon, authentiek en naturel.

Om tot rust te komen

Lichtrijk en prachtig gestyled

Ik heb enorm veel aandacht en tijd besteed aan de inrichting van de studio, om die zo sober mogelijk, maar tegelijkertijd toch ook opvallend mooi in te richten. In de zachte kleuren en neutrale setting, komen de foto’s van jou en je baby nog beter uit.

fotostudio Gent

HEY! IK BEN JANNA.

Welkom hier, wat fijn dat je er bent! Mag ik je helpen, laten we samen de tijd even stilstaan?

Een fotoshoot in De Schuur is er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en en jij komt helemaal tot rust in de prachtige setting. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je kindje. Ik leg je authentiek en naturel vast op foto en bezorg je beelden die spontaan en uniek zijn.

Mama & baby

Kleine grote helden

Als fotograaf focus ik me op mama’s en hun prachtige, kleine baby’tjes. En daar is De Schuur de ideale plek voor. Ik wil dat je je steeds kan herinneren wat je nu voelt. In beelden, voor eeuwig vastgelegd, om voor altijd op terug te kunnen kijken.

Hulp nodig?

Ik ben er voor je. Ik help met plezier aan de voorbereiding van je fotoshoot en styling. Of gewoon, als je zin hebt om eens te babbelen.

fotostudio Gent

Wat je mag verwachten van een newbornshoot

Die kleine dingetjes verdwijnen zo snel in de eerste weken, je wil niet vergeten.

fotostudio Gent

5 kledingtips voor een fotoshoot

Met mijn tips help ik je een eind verder in je plundertocht door je kleerkast.

Covid-maatregelen

Sessies beperkt tot de leden van hetzelfde gezin of dezelfde bubbel.

Handen ontsmetten bij het binnenkomen en regelmatig ontsmetten tijdens het fotograferen.

Ik draag gedurende de hele fotosessie een mondmasker, klanten dragen zo veel mogelijk een mondmasker. Dat mag alleen uit tijdens het fotograferen zelf.

Na iedere fotosessie wordt De Schuur gedurende een kwartier verlucht.

fotostudio Gent

Volg je me al op Instagram?

Stephanie De Smet
Stephanie De Smet
24/04/2022
Wat een topervaring van begin tot eind! Yanna antwoordt zeer snel na het invullen van het online formulier en op alle mails. Vervolgens zochten we het ideale moment en locatie rekening houdend met ons gezin en het weer. Met haar tips voelden we ons ook goed voorbereid. Tijdens de shoot houdt ze heel goed rekening met de kinderen en luistert naar hun ritme en houdt rekening met hun grillen. Met onze baby van 1 maand en kleuter van 3 jaar heeft ze dit perfect gedaan! Het resultaat is ook zoveel beter dan we hadden gehoopt!
楊甯雅
楊甯雅
23/04/2022
We are very happy to have Janna as our photographer for the "before and after" pregnancy shoot! She takes her time to answer our questions up front and also make sure that we have good photos during the shoot. She captured some beautiful moments with such warm colors and intimate feelings :)
Jan Teurrekens
Jan Teurrekens
21/04/2022
Fotoshoot met ons dochtertje van 10 maanden was een absolute voltreffer. Vlotte communicatie vooraf, fotoshoot in een heel aangename, ongedwongen sfeer in de mooie schuur en vooral super mooie foto's! We kregen de foto's heel snel en we waren binnen de paar seconden onder de indruk en mega blij. Kiezen was onmogelijk dus hebben we zonder twijfelen het hele pakket aan foto's besteld. Aanrader!
Matthias Mergan
Matthias Mergan
20/04/2022
Familiefoto's laten nemen door De Fotoschuur was zo'n aangename ervaring. Het mailverkeer met Janna om de fotoshoot te plannen verliep vlot. Ze stond altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de shoot zelf stelde ze ons meteen op ons gemak. Zo slaagde ze erin om ons spontaan te laten overkomen. De shoot was op locatie en daar gebruikte ze de omgeving om prachtige foto's te maken. Ook na de shoot verliep alles vlot. We ontvingen al snel Janna's eerste selectie van foto's waaruit we mochten kiezen welke we wilden. Het is zeker een aanrader en als we ooit nieuwe foto's nodig hebben, dan weten we dat we zeker weer kunnen rekenen op De Fotoschuur.
Marjon Walraet
Marjon Walraet
19/04/2022
Ik kreeg van mijn vriendinnen een newborn fotoshoot cadeau, deels omdat ons zoontje te vroeg geboren werd en ik de kans niet kreeg een zwangerschapsshoot te doen. Ikzelf vind het hebben van mooie foto’s erg belangrijk. Mijn man deelt dezelfde mening, maar hij heeft het niet zo voor fotoshoots en vindt spontane foto’s veel mooier dan foto’s waar er geposeerd wordt. Janna van de fotoschuur kreeg het echter voor elkaar spontane foto’s van ons 3 te trekken tijdens de fotoshoot. We voelden ons erg op ons gemak, Janna is een heel rustig iemand met veel geduld. We kregen reeds een preview van de resultaten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben zo dankbaar dat we dit konden doen in de fotoschuur, het zijn beelden die we levenslang zullen koesteren. Een echte aanrader dus, om zelf te doen/cadeau te geven!
Caro De Pape
Caro De Pape
14/04/2022
Wat een geweldig getalenteerde fotografe is Janna. Haar foto’s waren echt wondermooi. Tijdens de fotosessie zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden, niks geforceerd gedoe, maar puur onszelf zijn en dat toont zich in het resultaat. De fotosessie was een echt lichtpuntje voor ons, met onbetaalbare foto’s die we voor altijd zullen koesteren.
Niamh De Rudder
Niamh De Rudder
07/04/2022
De communicatie met Janna vooraf verliep heel vlot. Ik boekte een zwangerschapsfotoshoot in haar studio die heel mooi en warm werd ingericht. Ik vond het een pluspunt dat ik gebruik kon maken van één van de kleedjes die daar op een kapstok hingen. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij Janna. Zoals velen al schreven, worden er op een spontane manier foto’s genomen en wordt er niets geforceerd. En inderdaad: haar foto’s zijn prachtig! Over enkele weken komt Janna naar ons thuis voor een newborn fotoshoot. Ik vind het ook een pluspunt dat ze vooraf tips stuurt voor de keuze van (de kleur van) kledij. Aanrader!!!
Kimberly Claes
Kimberly Claes
29/03/2022
Als het kon, kreeg Janna nog wat sterretjes extra ⭐️ Vol goede moed vertrok ik op een herfstige dag naar de fotosessie die buiten zou plaatsvinden. Daarboven op, was mijn dochter tamelijk grumpy (want ja, het humeur van je baby kan je niet voorspellen). Alsnog slaagde Janna er met glans in om hele mooie foto’s af te leveren, met een happy baby’tje 🥰 Ze bracht ons rust en liet ons met wat aanwijzingen hier en daar ons ding doen. Janna is heel vriendelijk en enorm professioneel. Ze weet duidelijk waarmee ze bezig is. Een echte aanrader voor als je levenslange tastbare herinneringen wil 🙂🌻 Tot de volgende shoot, Janna!
Lisa Hurtado
Lisa Hurtado
25/03/2022
Wij boekten een fotoshoot bij Janna met onze baby en we hebben er echt van genoten . Janna is een heel lieve en rustige fotografe Waardoor onze baby zich al direct op zijn gemak voelde Alles liep heel spontaan , zoals we ons zoontje wilde vastleggen , Janna trekt ook foto’s uit onverwachtse hoeken waardoor wij de mooiste foto’s van onze zoontje kregen , wij kregen al snel de selectie van de foto’s , we vonden ze allemaal prachtig , waardoor wij ervoor gekozen hebben om ze allemaal te nemen . Wij komen zeker terug! Bedankt Janna om de mooiste herinneringen van ons gezin vast te leggen.
Eva Uyttenhove
Eva Uyttenhove
17/03/2022
Janna is een fantastische fotograaf en haar studio is geweldig! Onze zoon was 9 weken oud toen we foto's gingen nemen en was niet de vrolijkste die dag. Hij is nogal zeer bewust van wat er gebeurt rondom hem en was dus zeer onder de indruk. Hij was dus zeker niet de meeste makkelijke baby op foto's van te nemen en toch is het eind resultaat prachtig. De kleine momenten waarop hij lachte, lief keek of geeuwde staan er allemaal op. Zelfs zijn lastigere momenten zijn mooi vastgelegd (hoort er ook bij, we willen niet allemaal perfecte foto's met een lach want zo is een baby leven helemaal niet!). We zijn enorm blij met de foto's en hadden ze bovendien heel snel! Zelfs mijn vriend, die een beetje tegen zijn zin vertrokken was en het nut niet zag van een baby shoot, is helemaal tevreden terug gekomen en is nu laaiend enthousiast over de foto's. Hij zag het bij vertrek niet zitten om te poseren maar stapte na de shoot buiten met de woorden "eigenlijk is het een beetje gezinstherapie: knuffelen, kusjes geven en spelen. En de fotograaf verdwijnt helemaal op de achtergrond. Je beseft vaak zelfs niet dat ze er is!" Een fantastische, prachtig ervaring die we later als onze zoon wat groter is nog eens opnieuw gaan doen!